Set Menyusu Shaklee · set pantang shaklee · Shaklee · TIPS

KENAPA PERLU PUMP?

Hye semua, lama tak update blog , sentiasa ada halangan haha alasan je

so for the past 3 days , farah pergi kursus 20Jam penyusuan, memang sangat menarik dan informatif. and being an breastfeeding enthusiast i am memang farah pay attention dalam kelas .

farah ada share some info at my personal FB, but to make the ilmu stays on, dan tak hilang, i will jot some down on blog as well.

semua pernah dengar tak orang cakap, nak susu banyak kena pump sentiasa. kena kosongkan breast.

kena ingat rule Production vs Demand, tak ada demand takkan ada production

Banyak Demand ( Pump/Baby direct feeding)

Banyak Production

Tapi mak mak faham tak benda ni sebenarnya, apa yang berlaku kalau kita tak pump? tak kosongkan breast?

secara senangnya macam ni okay, ada this ‘Feedback Inhibitor of Lactation’, benda ni berfungsi untuk kurangkan pengasilan susu

Bila kita tak kerap kosongkan breast, susu penuh dalam payudara, badan akan bagi signal “Feedback Inhibitor of Lactation” untuk kurangkan penghasilan susu.

Jadi sebab itu penting mak kena pastikan payudara dikosongkan dengan berkala, jangan culas jadual pump. Nak maintain Pengeluaran susu, kena rajin pump.

Kalau mak makan la apa supplement pon nak bagi susu banyak, tapi mak malas kosongkan payudara, macam mana susu baru nak terhasil, takde tempat nak simpann huiii

lepas tu , susu akan drop. mak pon duk salahkan supplement milkbooster tak membantu, sedangkan mak tak pump.

okay, harap mak semua faham ye. ada soalan nak tanya , boleh drop di ruangan komen

nak cuba supplement milkbooster dari shaklee boleh contact farah, i will guide you

019-9999079

Coordinator Top Triumph

RYG

love, farah

Shaklee

TIPS: DOA UNTUK KELUARGA BAHAGIA

Macam mana nak dapatkan keluarga bahagia?

Taknak bagi bergaduh suami isteri? Jujurnya, farah pon nak tips ni, then semalam farah bacalah, google some tips

Isteri kena buat itulah

Suami kena buat inilah

Kena sweet sweet lah

Tapi ramai yang terlupa, kadang kita nak mengejar keluarga bahagia ni bukan dengan buat itu ini sahaja, bukan dengan jadi sweet macam dalam tv saja, kena disulami dengan doa.

Ada pernah farah terbaca haritu , ada sorang hamba Allah ni tanya, macam mana saya nak buat suami saya ni berubah ustaz?

Ustaz pon jawab, kau berdoalah!

Dan si fulan ni pon tanya balik, doa je ke ustaz? Takde air penawar ke?

Ustaz balas, doa itukan senjata mukmim, gunalah doa tu sebaik baiknya, hati manusia ni hanya Allah yang pegang, macam mana nak ubah nya itu, kita dah usaha, lepas tu kita mintak dengan Allah. 

“USAHA ITU PERLU, TAPI DOA ITU WAJIB”

Jadi dekat sini farah share some doa yang farah jumpa semalam, semoga sama sama kita dapat amalkan. Dan dapat capai kebahagian dalam berkeluarga. 

Farah pon still baru, mentah lagi. Jiwa muda. Semoga sama sama kita berubah ke arah kebaikan 👌🏻 







Untuk yang nak sentiasa kelihatan cantik, nak kesihatan tiptop nak jaga keluarga, boleh lah cuba ikhtiar dengan shaklee, 

Supplement terbaik, dah lebih 100tahun dalam pasaran. 

Hargailah orang yang tersayang yang sentiasa berkorban, berpenat lelah, isteri yang mengandung dan melahirkan zuriat.

Si suami yang membanting tulang siang dan malam untuk memenuhi keperluan isteri dan anak anak

Kalau nak cuba supplement shaklee, boleh whatsapp farah di nombor 019-9999079

Suggestion Supplement

1) Untuk Suami

Vivix, Vit E, B complex, Performance Drink

2) Untuk Isteri

Vivix, Collagen , Vit C

Beauty · Review · TIPS

REVIEW : NATURE’S REPUBLIC , ARGAN ESSENTIAL DEEP HAIR PACK


Hyee so harini farah nak review one of product that farah just tried from Nature’s Republic. 

I’m a big fan of korean product, because they are pretty haha, product diorang memang sangat pleasing to the eye, memang they took a lot of efforts in packaging. 

This time farah cuba hair pack, sebelum ni ada cuba the same argan range from Nature’s Republic tapi yang hair oil punya, i have dry hair problem, weh taktahu la apa nak buat lagi nak bagi hilangkan dry hair tu

And after i tried this product, i was like wow. It really works!

Tapi takdelah korang pakai sekali, rambut korang tu elok sampai bila bila. As suggested by the label, you need to use it at least twice per week

But, the good thing is. Benda ni wangi. So i don’t mind putting it on. Cuma maybe korang akan rasa leceh sikit, sebab lepas dah shampoo semua, korang kena apply hair pack ni, leave it dry about 5-10minutes then korang kena wash again your hair

End effect nya memang rambut korang akan lembut , dan bau wangi.

So mu verdict on this one

Worth to Buy. Since it is cheap on Hermo website , tak sampai RM30 pon. And if korang beli 2 item and more. Korang automatik dapat free post. 

What a bargain kan.

NATURE’s REPUBLIC ARGAN HAIR PACK 200ML

Worth of money : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Satisfaction : ⭐️⭐️⭐️⭐️

Recommend to buy : ⭐️⭐️⭐️⭐️

If koramg berminat nak cuba, you can buy it from hermo, click this link untuk direct to hermo web 😊


Love,farah ❤️

Shaklee

TIPS : 4 THINGS YOU SHOULD FOLLOW RELIGIOUSLY TO GET GREAT SKIN

What do you do that make your skin look so great! 

Have you ever met someone, or see someone online and you see that , what the fish that she do to her skin that she look like that?

Rasa eager sangat kan nak tahu

So , here 4 things farah share dengan korang, yang woman with great skin share in common. 

4 Things Woman With Gorgeous Skin Do Everyday!


 🌷CUCI MUKA SATU KALI SEHARI

pencucian muka yang acap kali akan menghilangkan kelembapan pada kulit. Jadi satu kali sehari dah mencukupi. Kecuali kalau kulit anda jenis berminyak tau!

If korang jenis yang suka bersukan dan kerap berpeluh, jangan lah cuci muka satu kali sehari je. Cuci bila perlu okay, tapi jangan berlebihan

 🌷MAKAN MAKANAN KAYA DENGAN OMEGA 3 DAN ANTIOKSIDAN 

 bantu menghalang radikal bebas yang akan merosakkan kulit, jadi makanlah buah buahan yang kaya dengan vitamin C dan resevastrol

As for farah, farah consume supplemnt untuk dapatkan sumber antioksidan ni

✅ Vivix – sumber Resveratrol

✅ Omega guard – untuk ganti salmon, sebab salmon mahal uiii tak mampu nak makan hari hari haha, kaya dengan DHA/EPA jugak

✅ Vitamin C Shaklee- satu botol tahan 6bulan! Jimat, dan sangat berkesan
 

🌷BERSENAM DAN BERPELUH

 ee melekit lah muka, tak itu salah sama sekali! Bila kita bersenam kita akan mereleasekan endorphin, hormon gembira yang membantu menyihatkan kulit dan tampil awet muda tau. Patutlaa wanita yang suka bersenam ni semuanya awet muda ❤️

🌷TIDUR 7 JAM PADA WAKTU MALAM! –

hormon cortisol yang menyebabkan stress dan jerawat dikeluarkan pada waktu malam, jadi tidurlah malam untuk kulit yang lebih sihat! Senang saja , lebih banyak tidur, lagi cantik lah kulit anda.

Senang kan?

Cuma 4 steps sahaja untuk dapatkan kulit yang sihat dan glowing
If korang nak cuba supplement shaklee untuk ikhtiar kulit yang cantik, boleh contact farah ❤️

Farah ARahim

Coordinator RYG

Untuk Order / Pertanyaan
Whatsapp : 019-9999079

FB : Farah ARahim

FB page : https://m.facebook.com/TopTriumph/

Instagram : thefarrabeauty
Love, farah ❤️

Beauty · Set kurus shaklee · set pantang shaklee · Shaklee

MY FAVORITE : ESP SHAKLEE 

CINTA IKAT MATI !

Dalam banyak banyak supplement shaklee ni, ESP adalah yang pertama farah cuba , dan sebab ESP ni la farah jatuh cinta dengan shaklee sampai buat bisnes

Dari waktu mengandung, berpantang , dan sampai sekarang, farah setia lagi dengan esp, tak berpaling tadah ❤️

Ni cinta ikat mati dah ni hehe

Kenapa farah suka sangat dengan ESP ni ? Korang tahu tak ESP ni banyak kebaikan nya?

Kebaikan susu ESP adalah, ia mengandungi protein yang lengkap kesemua kumpulan amino acid untuk pembentukan sel dan tisu badan.

-Jadikan kulit cantik dan parut hilang. Badan bertenaga.
-Mengandungi kalsium untuk pembentukan tulang.
-Mempunyai B complex untuk tenaga.

Sesuai untuk:
👉🏻Orang dewasa yang ingin bertenaga

👉🏻Ibu mengandung yang ingin bayi membesar dengan sihat.

👉🏻Ibu menyusu yang sering letih dan sakit badan.

👉🏻Warga emas

👉🏻Anda yang ingin kulit gebu dan FLAWLESS.

👉🏻Pasangan yang ingin zuriat.

👉🏻Ibu berpantang yang ingin luka cepat sembuh.

👉🏻mereka selepas pembedahan.

👉🏻Ingin kurus badan.

Adakah Soya ESP merbahaya??

Tidak.

 Soya ESP diperbuat dari soya berkualiti tinggi yang ditanam sendiri di ladang milik syarikat Shaklee, bawah pengawasan ahli botani, tanpa penglibatan racun serangga.

Ia adalah soya asli yang tidak melibatkan pengubahan genetik soya.

Tiada side effect.

Selamat digunakan.

Halal dan bersih.

Sesuai untuk lelaki dan wanita.

Diluluskan oleh KKM.

Boleh whatsapp farah kalau berminat ❤️

Farah ARahim

Coordinator RYG
Untuk Order / Pertanyaan
Whatsapp : 019-9999079

FB : Farah ARahim

FB page : https://m.facebook.com/TopTriumph/

Instagram : thefarrabeauty

Love,farah❤️

My Love · Shaklee

MY SHAKLEE JOURNEY : HANYA KITA YANG BOLEH UBAH TAKDIR HIDUP KITA


Assalamualaikum, selamat petang. Umar tengah tidur , jadi Farah ada masa sikit nak blog tentang perjalanan bisnes farah dengan shaklee.

Farah dengan shaklee baru lagi. Belum sampai setahun lagi. Baru 9 bulan lebih dalam shaklee, masih bertatih. Masih banyak lagi yang nak kena belajar.

9 bulan yang lepas, farah rasa sangat tersepit. Dengan keadaan ekonomi diri sendiri. Yang kadang terpaksa catu bulanan, simpanan entah ke mana, belanja bulanan entah kemana. dengan komitmen bulanan yang makin meningkat.

Waktu tu. Farah fikir, sampai bila nak hidup macam ni?

Mengeluh sahaja takkan ubah hidup farah ni, farah kena buat sesuatu. Kalau bukan farah siapa lagi kan. Kita tak boleh nak mengharapkan rezeki datang bergolek kalau kita tak usaha.

Hanya kita yang boleh ubah hidup kita. 

Bisnes ni tak mudah, tapi tak de lah susah sangat, yang penting kena ada mentor, tak boleh putus asa, kena rajin. Dan farah sangat bertuah kerana ada dalam group yang supportive. 

Apa yang farah dah capai setakat ni dalam shaklee adalah:

  1. Dah capai Rank Coordinator 
  2. Bonus setiap bulan konsisten 4 angka
  3. Car Bonus 

Macam mana farah start dengan shaklee? Senang saja, farah cuma daftar menjadi ahli je dengan RM80, dan kemudian ikut kelas online dengan group Rich Young Group (RYG) under Dr Hasifah. 

Yang penting apa mentor ajar, farah buat saja. Bila kita beralasan, dan malas, memang lambat lah kesan dia, Fast Action Fast Result! 

Semua ilmu, dari ilmu basic , hingga ilmu bisnes semua diajar dalam group, tapi semua tu nanti akan bergantung pada diri kita sendiri juga. 

Kalau kita betul betul mahu ubah hidup kita, susah macam mana pun, dugaan besar mana yang datang dalam hidup kita pun, kita tetap akan teruskan. 

Kenangan sewaktu Shaklee Conference bulan April 2017, farah berjaya dapat award New Rank Achievement sebab berjaya efektif setiap bulan , satu pengalaman hebat yang takkan farah lupakan, dan pengalaman bisnes berharga untuk farah

Tahun depan , farah bakal naik pentas sekali lagi untuk award car bonus pulak! Happynyaaa ❤️

Shaklee tak bagi kereta, tapi dia bagi duit untuk kereta setiap bulan, dan bonus tu unlimited! Bergantung pada sale kita. Lebih kurang macam duit pencen lah. 

Bestkannnn! 

Untuk yang berminat nak tahu lebih lanjut tentang shaklee, boleh follow farah di media sosial farah 😊

FB : Farah ARahim

Ig : thefarrabeauty, faraharahim

📲 whatsapp sahaja : 019-9999079
Love, farah ❤️

Beauty · set pantang shaklee · Shaklee · TESTIMONI

TESTIMONI : LUKA CEASER DAH TAK SAKIT LEPAS MINUM VIVIX 

WAH TAK SANGKA DAH TAK SAKIT DAH!

Bila berpantang ceaser ni banyak pantang larang, takut luka kena jangkitan kuman,tak boleh angkat benda berat

Sebab luka dalam perut ambil masa lama nak sembuh, dah sembuh pun mesti ada rasa sakit ngilu aje

Rasa macam ditoreh toreh lagi sekali perut bila rasa sakit tu

Tapi lepas minum vivix, semua sakit tu takde! 

Boleh dukung umar, boleh berjalan jauh, dah tak rasa dah 😊

Bukan farah sorang je yang rasa perubahan ni, rupanya ramai lagi 

Memang terbaik untuk cepatkan sembuh luka tau.

✅Vivix ni kaya dengan Resveratrol, dia akan cepatkan penyembuhan luka 
✅ Ada research yang buktikan, penggunaan Resveratrol increase abdominal tensile strength i post-op mice , thus cepatkan wound healing

SubhanAllah! 

Kuasa Allah, dari sekecil kecil biji anggur muscadine tu rupanya ada bahan rahsia yang sangat hebat khasiat dia ❤️

Untuk yang nak cuba rasa kebaikan dan kehebatan Vivix ni jom whatsapp farah

Konsultasi terbaik
Harga hebat!
019.9999.079

#farahshare

#vivixterbaik
Love,farah❤️